Streetleague daagt jongeren in Horst uit om te scoren op het veld én voor de leefbaarheid in hun buurt

Print
Streetleague daagt jongeren in Horst uit om te scoren op het veld én voor de leefbaarheid in hun buurt

Het voetbaltoernooi werd afgelopen vrijdag afgetrapt.  Afbeelding: Sport aan de Maas

Horst -

De VVV-Venlo Streetleague is neergestreken in Horst. In drie wijken komt de jeugd deze maand in beweging, zowel op het voetbalveld als daarbuiten.

De VVV-Foundation organiseert de Streetleague in samenwerking met Sport aan de Maas. Het is een wijkgericht programma voor tieners tot en met 17 jaar, dat zich naast voetbal, richt op bijzondere ontmoetingen, buurtbijdragen en Fair Play. De aftrap was afgelopen vrijdagavond in stadion De Koel in Venlo, waar zeventig jongeren deelnamen aan een quiz en een voetbaltraining. Tevens kregen alle teams een eigen wedstrijdtenue en een rondleiding door het stadion.

Vervolgens vond op het Cruyff Court bij de Twister in de Norbertuswijk de eerste speelronde plaats. Komende vrijdag wordt er gevoetbald op het trapveldje langs de Westsingel in de wijk In de Riet en op 24 juni rolt de bal over het veldje bij Jong Nederland in de Mussenbuurt.

Meer dan voetbal

Maar de Streetleague gaat om meer dan alleen voetbal. Het project is er ook voor bedoeld dat de deelnemers buiten de lijnen in beweging komen en zich actief gaan inzetten voor de omgeving waar ze wonen. De drie wijkcomités die bij het project betrokken zijn, stimuleren kinderen om een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid in de buurt. Voorbeelden zijn het inzamelen van kleding en speelgoed voor een goed doel, het organiseren van een spelletjesmiddag voor ouderen of kinderen uit de wijk en het opruimen van een school- of buurtplein.

Met deze acties zijn punten te verdienen. Het team dat hiermee en op het voetbalveld de hoogste score behaalt, wordt op de finaledag in De Koel als winnaar gehuldigd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee