Nóg meer wedstrijden: UEFA denkt aan nieuw minitoernooi in zomer voor Champions League

Print
Nóg meer wedstrijden: UEFA denkt aan nieuw minitoernooi in zomer voor Champions League

UEFA-president Ceferin.  Afbeelding: ANP/HH

De Europese voetbalbond UEFA denkt erover na om vanaf het seizoen 2024-2025 een nieuw zomertoernooi voorafgaand aan de Champions League te organiseren.

Vier teams, waaronder de winnaar van het vorige seizoen van het belangrijkste Europese bekertoernooi, zouden dan in de Verenigde Staten in een lucratief minitoernooi tegen elkaar spelen.

Aan het nieuwe toernooi zouden, naast de winnaar van de Champions League, nog drie andere topteams uit de competitie mogen meedoen. Op basis waarvan zij worden geselecteerd, is niet bekend.

Lees ook: Van Gaal is veel wijzer geworden: Lang en Gakpo stellen kandidatuur voor WK

De Franse sportkrant L’Équipe meldde dinsdag dat het inzage had gehad in de plannen van de UEFA over de uitzendrechten vanaf 2024. Tegen persbureau AFP wilde de voetbalbond echter niet bevestigen dat het toernooi er ook daadwerkelijk gaat komen. „Het is een idee dat werd opgeworpen, maar er is nog niets besloten.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee