Landbouwminister schrapt partijbezoek aan boer om intimidatie

 

 © ANP / ANP

Een bezoek van landbouwminister Henk Staghouwer aan een boer in Renswoude is geschrapt. De agrariër krijgt sinds bekend werd dat de bewindsman op bezoek zou komen regelmatig berichten die „intimiderend van aard” zijn, meldt de ChristenUnie.

Redactie

Boer Jos Verdam is actief lid van de ChristenUnie, maar is kritisch over de kabinetsplannen. „Ik wilde aanvankelijk het gesprek daarover juist met de minister voeren, maar de spanning loopt nu zo hoog op, dat ik ook vrees voor wat er op mijn erf gebeurt als we dit door laten gaan”, laat Verdam weten.

Het bezoek zou vrijdag plaatsvinden in het kader van een zomertoer van bewindslieden en Kamerleden van de ChristenUnie door het land. In plaats van Staghouwer gaan nu partijleider Gert-Jan Segers en Tweede Kamerlid Pieter Grinwis bij boer Jos Verdam langs.

Stikstof

Vorige week presenteerde het kabinet plannen om de stikstofuitstoot van boeren omlaag te brengen. Dat leverde boze reacties van de boeren op. Zij demonstreerden onder meer met tractoren bij het woonhuis van verantwoordelijk minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) dat hen veel kritiek opleverde.

Lees ook: Belgische politie onderzoekt bedreiging stikstofminister

Afgelopen vrijdag was er ook al een betoging van boeren bij een werkbezoek van Staghouwer aan een boerenbedrijf in Snelrewaard (Utrecht). De boeren probeerden het terrein af te sluiten, maar de minister was toen net weg.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee