Van afwashulp naar franchiser van Clevers IJssalon de Weerd: ‘Laat het goede weer maar komen’

 © Clevers Group

Roermond -

Pieke Hulsmans tekende op Goede Vrijdag zijn franchisecontract. Vanaf dat moment was hij, na twaalf jaar in dienst te zijn bij Clevers, zelfstandig ondernemer en eigenaar van Clevers IJssalon de Weerd in Roermond.

Lieke Rijkx

Pieke Hulsmans begon bij de ijssalon in de afwas en werd later (assistent)bedrijfsleider in Grubbenvorst, Arcen en Roermond.

„Ik hield niet van school en stak er weinig energie in”, vertelt Hulsmans. Na de middelbare school koos hij voor een mbo-opleiding marketing en communicatie, ‘maar dat was het niet’. Op aanraden van een vriend switchte hij naar de middelbare hotelschool. „Ik was meteen verliefd op het horecavak. Ik had nooit een bijbaantje in de horeca gehad, maar nu stond ik te popelen om aan de slag te gaan. Het luisteren naar en het praten met mensen is mijn talent. Ik kan veel op een leuke manier brengen, mensen enthousiast maken. En dat is toevallig hartstikke handig in de horeca. Werken in een ijssalon is het leukste wat er is. De meeste de mensen die hier komen, gaan ook weer vrolijk de deur uit.”

Reizen

Hulsmans liep onder andere stage in de Verenigde Staten en Spanje. „Naast de horeca is reizen mijn grote passie. Toen mijn baas me vroeg wat ik na het afronden van mijn opleiding wilde doen, antwoordde ik dan ook ‘reizen’. Zijn antwoord was precies goed: ‘Mooi dan blijf je bij Clevers werken en kun je in de winter altijd reizen’. Dus ik bleef.” Nadat Hulsmans met succes van drie filialen (assistent)bedrijfsleider was, gaf hij aan zelf te willen ondernemen. Zijn werkgever stond daarvoor open, maar corona gooide even roet in het eten. Wel kreeg hij in de zomermaanden van 2020 de mogelijkheid een pop-up te openen bij de Grote Hegge in Thorn. „Dat was gaaf. Ik mocht daar alles regelen, inclusief het aannemen van personeel.”

Traject

Clevers Group liet zijn oog vallen op een locatie aan de Maasplassen in Roermond, met een strandje aan het water, voor een mogelijke nieuwe vestiging. „Toen we er gingen kijken, regende het en had ik er nog geen gevoel bij. Ik ging terug toen de zon scheen en werd er enorm enthousiast van. De locatie is perfect. Met het uitzicht op het water krijg je hier direct een ‘vakantie-in-eigen-land gevoel’.” En sinds Goede Vrijdag staat die locatie dus op naam van Hulsmans. “Het traject dat ik heb doorlopen om van medewerker naar bedrijfsleider naar franchisenemer te gaan, kan ik iedereen aanraden. Clevers Group bood hele goede begeleiding. En Clevers wil blijven groeien.” Onlangs opende de eerste Clevers-ijssalon in Zuid-Limburg.

Snelle service

Net als in de gehele horeca, is het ook voor Hulsmans moeilijk om voldoende personeel te krijgen, maar de locatie helpt. „Veel jongeren zien deze plek wel zitten, kunnen ze als ze klaar zijn met werken zo het strand of het terras op. Het is mijn uitdaging om ervoor te zorgen dat het personeel met hetzelfde plezier komt werken als dat ik altijd heb gedaan en nog steeds doe.” Toch moet Hulsmans soms een deel van het terras sluiten. „Ons serviceniveau ligt hoog. We willen de gasten snel bedienen. We willen super flexibel zijn en gasten hun coupes naar wens laten aanpassen. Liever minder stoelen bezet dan dat gasten lang moeten wachten. Gelukkig is daar meestal veel begrip voor.”

Toekomstdromen

Voorlopig wordt het beroemde ijs uit Grubbenvorst in recreatiegebied De Weerd nog geserveerd in tenten, maar als het aan Hulsmans ligt, komt daar snel verandering in. Andere dromen heeft hij ook. “We gaan samenwerken met Solar Festival. Met onze horecaburen Bruis en Moby Dick gaan we een gedeelte van de catering op de camping en het festivalterrein verzorgen. Van cocktails, loaded fries tot aan fruitsalades en ons welbekende Clevers IJs. Ik voorspel dit jaar veel ijsplezier! Het wordt sowieso een betere zomer dan die van 2021 toen we maar 22 warme dagen hadden. Vanwege het hoge water moesten we ook nog eens een week dicht terwijl de zon volop scheen. Laat het goede weer maar komen.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal