NAC kiest voor voormalig Roda-trainer Robert Molenaar, clubicoon Ton Lokhoff wordt assistent

Print
NAC kiest voor voormalig Roda-trainer Robert Molenaar, clubicoon Ton Lokhoff wordt assistent

Robert Molenaar werd in 2019 ontslagen bij Roda JC.   Afbeelding: archieffoto Bas Quaedvlieg

Robert Molenaar wordt de nieuwe hoofdtrainer van NAC. Hij maakt de overstap van NAC onder 21 naar het eerste elftal van de Bredase club. Molenaar tekent een contract voor één jaar. Ton Lokhoff en Rogier Molhoek worden zijn assistent-trainers.

Molenaar voetbalde zelf bij FC Volendam, RBC, Leeds United en Bradford City. Hij begon als trainer in het betaald voetbal bij FC Volendam. Daarna ging hij aan de slag bij Roda JC, waar hij na bijna twee jaar werd ontslagen. Daarna volgde al in zijn eerste seizoen eveneens ontslag bij Almere City.

Molenaar zegt op de website van de club trots te zijn op de benoeming. „Ik vind het een voorrecht om van zo’n mooie club hoofdtrainer te mogen zijn en onder de nieuwe eigenaren een team te mogen leiden dat het NAC-DNA draagt. Daarnaast heeft de club gezorgd voor een ervaren en toch ambitieuze technische staf. Ik kijk uiteraard enorm uit naar de samenwerking.”

Na een afwezigheid van een jaar keert Lokhoff, clubicoon, terug bij NAC. Naast het assisteren van Molenaar gaat de trainer die in 2013 degradeerde met VVV zich ook bezighouden met de scouting, het begeleiden van doorstromende jeugd naar het eerste elftal en het meedenken over de voetbalvisie en het invoeren hiervan.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee