Formule 1 nog tal van jaren naar Melbourne

Print
Formule 1 nog tal van jaren naar Melbourne

Max Verstappen in actie op Albert Park.  Afbeelding: ANP/HH

De Australische Grand Prix blijft zeker tot en met 2035 in Melbourne. Een nieuwe, tienjarige deal met de Formule 1 gaat in vanaf 2025.

Nieuw is ook dat vanaf 2023 zowel de Formule 2 als de Formule 3 actief zijn tijdens het Australische raceweekeinde. Tijdens de race van dit jaar, in maart, kwamen over drie dagen liefst 419.000 fans naar Albert Park. De eerste Grand Prix in Melbourne dateert van 1996. De komende jaren worden onder meer de pitstraat en paddock gerenoveerd.

Lees ook: Hamilton rijdt ondanks rugpijn in Canada: wil het niet missen

De Australische Grand Prix was jarenlang de seizoensopener. Dit jaar was het de derde race van het seizoen. Ook in 2023 wordt het seizoen waarschijnlijk niet geopend in Australië. Een start in Bahrein, net als dit jaar, lijkt een reëlere optie. Ook andere steden waren geïnteresseerd in de organisatie van de race, waaronder Sydney, maar de nieuwe overeenkomst maakt aan alle onzekerheid een einde.

Luister ook naar de F1-podcast van De Limburger:

2022-06-13 Brandstof F1 Azerbeidzjan (podcast). Video: De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee