‘Nederlandse vrouw komt om door schietpartij in Colombia’

Het stadje Leticia in Colombia, beeld ter illustratie. © Wikimedia

In het uiterste zuiden van Colombia is woensdagmiddag een Nederlandse vrouw van 25 jaar omgekomen bij een schietpartij. Dat melden lokale media. Haar identiteit is nog niet bekendgemaakt.

redactie

Volgens het Colombiaanse radiostation RCN Radio werd de vrouw doodgeschoten in een restaurant in Leticia, de hoofdstad van de provincie Amazonas. Een jongeman uit Brazilië met wie zij zat te praten, kwam ook om het leven toen twee mannen het etablissement binnenkwamen en op de twee begonnen te schieten. De schutters zijn gevlucht.

Twee andere gasten van het restaurant liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Het zou gaan om inwoners van Leticia die in het restaurant zaten te eten. Zij zijn geraakt door meerdere kogels.

Een motief is bij de autoriteiten nog niet bekend. De plaatselijke politie is een zoektocht begonnen naar de daders. Beelden van camera’s die in de buurt van het restaurant hangen worden onderzocht. Leticia ligt aan de rivier de Amazone op de grens met Brazilië en Peru in het Colombiaanse deel van het Amazonegebied.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal