Startschot voor de bouw van achttien projectwoningen in Op de Konie

Onder toeziend oog van de nieuwe bewoners sloegen wethouder Tim Snijckers van de gemeente Maasgouw, Nadja van Es, directeur van initiatiefnemer JPO en Nino Debois namens de toekomstige bewoners symbolisch de eerste paal in de grond. 

Onder toeziend oog van de nieuwe bewoners sloegen wethouder Tim Snijckers van de gemeente Maasgouw, Nadja van Es, directeur van initiatiefnemer JPO en Nino Debois namens de toekomstige bewoners symbolisch de eerste paal in de grond. © Gemeente Maasgouw

Stevensweert
Silke van Deelen

Samen met ontwikkelaar JPO en de toekomstige bewoners heeft de gemeente Maasgouw het startschot gegeven voor de bouw van achttien projectwoningen in de nieuwe wijk Op de Konie.

De woningen zijn te vinden aan de zuidrand van Stevensweert. Vanaf het tweede kwartaal 2023 kunnen de bewoners in deze twee-onder-één-kapwoningen gaan wonen. “Een mooi moment voor Stevensweert”, licht wethouder Snijckers toe. “Al sinds de jaren tachtig van vorige eeuw wordt er over woningbouw op deze plek gesproken. Nu gaan daadwerkelijk de eerste palen de grond in en kunnen we eindelijk invulling geven aan extra woonruimte.”

“Het wordt hier heerlijk wonen”, vult Nadja van Es aan. “Aan de rand van de dorpskern, met vrij uitzicht over het buitengebied en dichtbij natuurgebied de Molenplas. De wijk is opgezet met respect voor het typische dorpse karakter van Stevensweert, dat hiermee tot een fraaie afronding komt. Op de Konie wordt een groene én gezonde leefomgeving. Een plek waar geluk de ruimte krijgt.”

Lees meer: Stiekem de trampoline testen in speeltuin Stevensweert

“We zijn met name blij in een nieuwbouwhuis te kunnen gaan wonen”, aldus Nino Debois, mede namens zijn vrouw Abigail. “Alles in het huis is van deze tijd. We zijn van het gas af en gaan voor energie-neutraal wonen. Er zijn voldoende voorzieningen in de buurt en de rijke historie en mooie natuur zijn pluspunten”.

De achttien woningen worden gebouwd door bouwbedrijf Jongen en zijn al allemaal verkocht.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee