Elektrische Hummer komt mogelijk naar Europa

De Hummer H2. 

De Hummer H2. © MGL

Detroit -

De Amerikaanse automaker General Motors (GM) overweegt de elektrische variant van pick-up Hummer ook in Europa te gaan verkopen.

ANP/Bloomberg

GM wil met elektrische voertuigen, zoals ook die van het merk Cadillac, weer groter worden op het continent. Daar vertrok GM in 2017 na de verkoop van het merk Opel bijna volledig.

Met elektrische auto’s zou het vanwege Europese emissieregels makkelijker zijn om er te opereren, nadat die regels vijf jaar geleden deels de reden waren voor de verkoop van de merken Opel en Vauxhall aan autofabrikant Stellantis. GM is nu alleen nog met een selecte groep auto’s uit het luxesegment actief in Europa.

Voor het aanbieden van de Cadillac in Europa zijn de plannen het meest concreet, waarbij het in de VS al verkrijgbare model Lyriq als eerste naar Europa zou kunnen komen. Over het verkopen van de elektrische Hummer in Europa, waarvoor in december de productie in de VS begint, wordt nog nagedacht. Een woordvoerder van GM zei dat nog niets definitief is.

De automaker is bezig om Hummer nieuw leven in te blazen. Het faillissement van GM in 2009 zorgde ervoor dat de productie ervan werd gestopt. „Europa is de op een na grootste en snelst groeiende markt voor elektrische voertuigen ter wereld, wat een belangrijke kans biedt”, zei GM in november.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee