Dier van de week: actieve akita’s Ziva en Zino zoeken baasje met voldoende tijd en energie

Print
Dier van de week: actieve akita’s Ziva en Zino zoeken baasje met voldoende tijd en energie

Ziva en Zino.  Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Born -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen dieren in het zonnetje. Deze week zijn dat de akita’s Ziva en Zino.

Wie zijn Ziva en Zino?

„Ziva is een teefje van een jaar oud, Zino is een reu van 3,5 jaar. Ziva is een lieve, sociale en actieve hond. Ze houdt van aandacht en van mensen. Ze is net als Zino opgegroeid in een gezin met oudere kinderen en kan daar goed mee overweg. Ook met andere honden is ze over het algemeen sociaal. Ze kent de basiscommando’s en kan goed alleen (samen met Zino) een paar uurtjes thuis zijn. Zino is een lieve hond, maar kan in eerste instantie naar onbekende mensen wat afstandelijk zijn. Hij wil altijd eerst de kat uit de boom kijken en houdt er niet van als mensen hem te snel benaderen. Hij is ontzettend lief voor de mensen die hij kent en kon ook goed overweg met de kinderen van zijn vorige eigenaar.”

Wat zijn hun leukste eigenschappen?

„Zodra Ziva en Zino op het speelveld spelen, is het feest in het Dierenbeschermingscentrum. De honden beleven zoveel plezier met achter elkaar aan rennen, zij aan zij rollen in het gras en opgerold samen een dutje doen dat het een genot is om naar te kijken. Hoeveel plezier wij ook aan dit opgewekte duo beleven, we gunnen hen een nieuw thuis waar ze samen welkom zijn.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„We zijn voor Ziva en Zino op zoek naar een actief baasje die bekend is met akita’s. Het is belangrijk dat hun toekomstige eigenaar voldoende tijd en energie heeft om lekker met de honden aan de slag te gaan.”

Zie jij dit zitten? Mail dan naar limburg@dierenbescherming.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee