Nieuwbakken LWV-voorzitter Ron Coenen: ‘We hebben elkaar hard nodig in deze tijden van crises’

Ron Coenen. 

Ron Coenen. © LWV

Roermond -

Ron Coenen neemt de voorzittershamer over van Giel Braun bij de Limburgse Werkgevers Vereniging. De directeur/eigenaar van het Venlose subsidieadviesbureau TRIAS is met zijn veertig jaar de jongste preses in de historie van de LWV.

Frans Dreissen

Coenen kan zijn borst natmaken bij de belangrijkste belangenbehartiger van het Limburgse bedrijfsleven. „Wij staan voor een spannende periode. In een tijd waarin de crises zich opstapelen heb je elkaar als ondernemers meer dan ooit nodig. Zeker nu het vertrouwen in de politiek zeer broos is en het pluche in Den Haag heel ver weg lijkt van de realiteit daarbuiten.”

Ambitie

Het is de ambitie van Coenen om het ledenaantal (nu 1260) van de LWV te verdubbelen, om de ondernemers nog dichter bij elkaar te brengen en om een brug te slaan tussen bedrijfsleven en innovatieve start-ups. „Er zit voldoende innovatief vermogen in Limburg om samen tot gerichte oplossingen te komen.”

Lees ook: Afscheid Giel Braun van LWV met een kritische noot: ‘Zonder deltaplan loopt Nederland aan alle kanten vast’

Grote dossiers die momenteel spelen zijn de stroomnetstop en de stikstofproblematiek. „Natuurlijk moeten we onze ogen niet sluiten voor onze verantwoordelijkheid”, aldus Ron Coenen. „Maar overheden hebben zitten slapen en gaan soms te kort door de bocht met hun oplossingsrichtingen. Door ons als werkgevers samen te pakken, kunnen we de discussie over nut en noodzaak krachtiger voeren.”

Subsidieadvies

Ron Coenen kwam in 2002 als stagiair bij TRIAS en werd in 2016 eigenaar van het subsidieadviesbureau. Het bedrijf, met vestigingen in Venlo en Maastricht, speelde een voorname rol rondom financieringsrondes van bijvoorbeeld de biobased start-up Vertoro en medtechbedrijf Hy2Care.

Coenen heeft zich al een tijdje kunnen warmlopen. Hij is medeoprichter van Jong LWV en bekleedde na de integratie daarvan in de LWV in 2019 een zetel in het algemeen en dagelijks bestuur. Ron Coenen is donderdag door de algemene ledenvergadering benoemd tot LWV-voorzitter. Op 13 september wordt scheidend voorzitter Giel Braun uitgezwaaid tijdens de Limburg Happening.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee