Dané Vanderhoven (21) medeaandeelhouder Total Project Care (Geleen)

V.l.n.r. Edith Lambrichts, Dané Vanderhoven en Silvio Lambrichts. © Total Project Care

Geleen -

Vrouwen in de techniek blijven een uitzondering en als mede-eigenaar van een technisch bedrijf al helemaal. De 21-jarige Dané Vanderhoven uit Stein is hierop een uitzondering. Sinds begin van dit jaar is ze medeaandeelhouder van Total Project Care in Geleen, een bedrijf dat is gespecialiseerd in legionellapreventie en installatietechniek.

Redactie WijLimburg, Lieke Rijkx

„Ik wilde eigenlijk tandarts worden”, vertelt Dané Vanderhoven. „Gezien mijn vooropleiding moest ik eerst de opleiding Mondzorgkunde volgen voordat ik aan de studie Tandheelkunde kon beginnen. Helaas werd ik uitgeloot voor de opleiding Mondzorgkunde. Ik kon het een jaar later nog eens proberen. Om dat jaar niet met mijn duimen te draaien, bood Silvio Lambrichts, de partner van mijn moeder, mij aan om een jaartje mee te werken in zijn bedrijf Total Project Care. Dat heb ik in de zomer van 2020 gedaan. Niet wetende dat ik niet meer weg zou gaan.”

Ambitie

Silvio Lambrichts – die samen met zijn partner Edith, de moeder van Dané, eigenaar is van Total Project Care – is enorm trots op de stappen die zijn ‘bonusdochter’ in de afgelopen twee jaar heeft gezet.

„Voor iemand die totaal geen technische achtergrond had, heeft ze een ongelooflijke progressie gemaakt. Ze slaagde in één keer voor de BRL 6010-certificering, een beoordelingsrichtlijn voor legionellapreventie. Deze certificering is de afgelopen jaren zeer streng geworden en 80 procent van de kandidaten haalt het niet bij de eerste toetsing. Dat zegt wel iets over haar ambitie. Door haar hebben we ook stappen gemaakt op het gebied van digitalisering. En dat is weer een impuls om het bedrijf verder te brengen. Dat zou mij nooit gelukt zijn, dat is echt de verdienste van de nieuwe generatie. Voordeel is ook dat ze door haar leeftijd de taal spreekt van de jongeren die nu op de arbeidsmarkt komen. Dat is in de huidige overspannen arbeidsmarkt zeker een groot voordeel.”

Dubbel bewijzen

Oprecht geïnteresseerd en leergierig zijn, dat zijn volgens Vanderhoven de ingrediënten voor succes. „Alles aanpakken, overal meekijken en vooral ook luisteren naar de kennis en ervaring van de ervaren collega’s in het bedrijf. De ene keer zit ik met de overall aan in de kruipruimte en de andere keer zit ik in mantelpak met een klant om de tafel. Ik wil vooral niet ‘de dochter van’ zijn. En natuurlijk moet ik me soms dubbel bewijzen omdat ik jong ben, maar als ze merken dat ik weet waarover ik praat, is dat snel voorbij.”

Vijfjarenplan

„We hebben een programma voor vijf jaar gemaakt”, zegt Lambrichts. „Dan komt het moment dat Dané de zaak in haar eentje voortzet en ik me nog meer kan focussen op innovaties in ons bedrijf. Toen ik in 2005 het bedrijf startte, had ik nooit gedacht dat ik zeventien jaar later 28 medewerkers in dienst zou hebben, laat staan dat Dané ooit het bedrijf zou overnemen.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal