Venraynaar Jos van Gerven via Hamburg alsnog in de Duitse Futsal Bundesliga

 

Jos van Gerven (54) uit Venray is de nieuwe trainer van Duitse Futsal Bundesligist HSV-Panthers.

Ton Reijnaerts

De ervaren Limburgse coach had Hamburger SV eerder al in het seizoen 2016-2017 onder zijn hoede en leidde de ploeg destijds naar de elite-ronde van de Futsal-Champions League (Top-16 van Europa), nog altijd het absolute hoogtepunt van de vereniging.

Na Maastrichtenaar Sahin Rassi, die Fortuna Düsseldorf Futsal (F95) onder zijn hoede heeft, wordt Van Gerven de tweede Limburgse trainer-coach in de hoogste Duitse voetbalklasse.

Van Gerven werd afgelopen seizoen met Futsal Panthers Köln ongeslagen kampioen in de Regionalliga West. In de nacompetitie waren vier overwinningen echter niet genoeg om promotie naar de Bundesliga te realiseren. Jahn Regensburg, de met zeven Braziliaanse profspelers spelende Regionalliga-kampioen uit Bayern, bleek een maatje te groot. Via Hamburg kan Van Gerven nu dus toch op het hoogste Duitse podium aan de slag.

 

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee