Eindhovenaar aangehouden in Lottums drugslab

De bewaking van zo’n producerend drugslab is vaak in handen van een speciaal politieteam. © Edward-Media

Lottum
Angela Janssens

Een inwoner van Eindhoven is donderdagavond aangehouden in een werkend drugslab aan de Horsterdijk in Lottum.

Dat meldt de politie Oost-Brabant. Die had eerder een tip binnengekregen over een jonge Eindhovenaar die bezig zou zijn met het opbouwen van een drugslab in Lottum. De recherche van Oost-Brabant is na een kort onderzoek bij de aangewezen loods gaan kijken. Daar waren onder meer in het zwart geklede, zwaarbewapende politiemensen bij.

Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om een gespecialiseerd team. Het is vrij gebruikelijk dat de bewaking van een dergelijk actief producerend drugslab op dit soort locaties in handen is van een dergelijk speciaal team. In de loods was donderdagavond een man uit Eindhoven aanwezig. Die is aangehouden. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen heeft het pand ontruimd en doet verder onderzoek. Wat de productiecapaciteit van het lab was, is op dit moment nog niet bekend.

 © Edward-Media

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal