Drukke dag op MAA maandag door staking in Brussel; vijf extra vluchten

 © Annemiek Mommers

Beek /
Frans Dreissen

Maastricht Aachen Airport maakt zich op voor een van de drukste dagen van het jaar. Komende maandag neemt de luchthaven vijf vluchten over van Brussel, waar dan door bewakingspersoneel wordt gestaakt. Het totaal aantal passagiersvluchten op MAA komt die dag uit op elf, naast vijf reguliere vrachtvluchten.

Voor de medewerkers op MAA is dat alvast een mooie oefening voor mogelijk andere hoogtijdagen in de zomermaanden. Zeker nu KLM heeft aangekondigd tientallen vluchten per dag te gaan schrappen om de drukte op Schiphol te verminderen en ‘onhanteerbare wachtrijen’ te voorkomen.

Lees ook: Zorgeloos vliegen vanaf luchthavens in Duitsland en België deze zomer geen zekerheid

MAA heeft de airlines laten weten dat ze op zeventien momenten in de week welkom zijn op de luchthaven in Beek. Het zijn tijden die aansluiten op de vaste vluchtschema’s van Corendon en Ryanair en waarop er dus voldoende grondpersoneel beschikbaar is. Het is aan de luchtvaartmaatschappijen om in te tekenen op een of meerdere geblokte tijdvensters.

Maandag komen en vertrekken er vier extra vluchten van Corendon, die aanvankelijk voor Zaventem/Brussel op de planning stonden. De reizigers worden per bus van Brussel naar Beek gebracht (vice versa) of komen en gaan met eigen vervoer. Verder staat er een charter met sporters op de lijst.