BNP Paribas zou ABN AMRO willen overnemen

 

 © Getty Images

PARIJS -

De Franse bank BNP Paribas heeft interesse in een overname van ABN AMRO. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Bloomberg

ANPBron: ANP

Volgens de ingewijden heeft de grootste bank van Frankrijk onlangs toenadering gezocht tot de Nederlandse overheid om te praten over een overnamedeal. De Nederlandse staat is grootaandeelhouder van ABN AMRO.

De Nederlandse regering is voorlopig niet van plan de overnamevoorstellen serieus in overweging te nemen, stellen de ingewijden. Er zouden dan ook nog geen verdere, gedetailleerdere gesprekken hebben plaatsgevonden met BNP Paribas. Bloomberg meldt op basis van één ingewijde dat meer banken interesse hebben getoond in ABN AMRO.

Het aandeel ABN AMRO schoot na het nieuws tot 17 procent omhoog en koerste even later zo’n 13 procent boven de eindstand van donderdag. Voor het nieuws naar buiten kwam was de bank op de beurs zo’n 9,8 miljard euro waard, ongeveer 20 procent minder dan aan het begin van 2022.

ABN AMRO wilde tegenover Bloomberg geen commentaar geven. Het ministerie van Financiën liet het persbureau weten niets te kunnen zeggen over een eventuele verkoop.

lees ook: ABN AMRO trekt extra geld uit om antiwitwasbeleid te verbeteren

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee