Extra waterverdeelpunten voor bloedheet Pinkpop in aantocht

Een watertappunt op Pinkpop. © Harry Heuts

Waterleidingmaatschappij Limburg gaat vier extra waterverdeelpunten opstellen op het terrein van Pinkpop.

RedactieBron: ANP

WML neemt die maatregel na talloze klachten over erg lange rijen wachtenden voor de drie watertappunten die er aanvankelijk waren. Dat heeft een woordvoerster van WML vrijdagmiddag laten weten.

Op het festivalterrein staan op drie plekken waterverdeelpunten, maar dat bleek te weinig. De rij wachtenden onder de gloeiend hete zon zwol aan, met wachttijden van zeker een half uur of meer. De temperatuur steeg vrijdagmiddag tot boven de 30 graden.

Watermuren

Ook op de campings staan op drie plekken verdeelpunten van water. WML laat zo snel mogelijk vier nieuwe watermuren aanrukken waar mensen water kunnen tappen. „Wanneer die precies aankomen, is nog niet duidelijk”, aldus de woordvoerster. „Dat kan vrijdag zijn, of zaterdagochtend.”

Lees ook: Pinkpopbezoekers een uur in de rij voor gratis water: ‘Er moeten echt veel meer tappunten bij’

Ze heeft wel nog een tip: „Op alle toiletpunten staan wastafels met leidingwater. Daar kunnen mensen ook hun lege flesjes vullen met drinkwater.”

Schaduw

Pinkpopmanager Niek Murray zei in een reactie dat mensen ook aan drinken kunnen komen bij de vele drankverkooppunten. Tegen betaling weliswaar. „Het is hun eigen keus om in de rij te gaan staan voor water van WML”, zei hij. „Wij doen er alles aan om goede service te verlenen.” WML deelt het water gratis uit.

Lange rijen staan er ook bij enkele eettentjes. Her en der is gebrek aan personeel, waardoor mensen lang op hun beurt moeten wachten, zoals bij het Belgische frietkot waar vier mensen zich een slag in de rondte werken. „We kregen niet meer personeel”, zei een van de uitbaters. „Er zouden wel vrijwilligers komen helpen, maar die zijn niet komen opdagen. Te warm denk ik.”

Bij de EHBO-posten zetten medewerkers zich schrap voor wat komen gaat. Vanwege de hitte moeten veel mensen geholpen worden, is de verwachting. Zeker in combinatie met het vele bier dat wordt gedronken. Ook bij de EHBO vreest men handen te kort te komen, zeggen enkele medewerkers. „Ook wij hebben last van een personeelstekort.”

Her en der zijn enkele tentzeilen opgezet om mensen wat schaduw te bieden. De behoefte daaraan is groot, mensen zitten er bij elkaar om even uit de zon te kunnen zijn.

Bij de kledingkraampjes op het terrein is eigenlijk maar voor één artikel belangstelling: hoofddeksels.

Volg alles over Pinkpop bij De Limburger

Diverse verslaggevers zijn dit weekend op het festivalterrein in Landgraaf om verslag te doen van Pinkpop 2022. Gedurende 3 dagen plaatsen we recensies, reportages, interviews, foto's & video's en vind je alle bijzonderheden terug op de site. Ga naar > delimburger.nl/pinkpop en mis niets!