Zoë Heldens van KattenoppasZoë in Venray: ‘Katten krijgen stress als ze niet in hun eigen domein zijn, dus een kattenoppas aan huis werkt beter’

 

 © KattenoppasZoë

Venray -

KattenoppasZoë bestaat bijna een jaar. Het gaat goed met het bedrijf van Zoë Heldens, want ze krijgt er steeds meer adressen en dieren bij. „Op de verbaasde vraag ‘kun je daarvan leven?’ kan ik bijna ja zeggen.

WijLimburg, Lieke Rijkx

Van opleiding en beroep is Zoë Heldens kok, maar ze droomde al heel lang van twee dingen: met dieren werken en een eigen bedrijf runnen. „Vaak zat ik met mijn moeder te filosoferen aan de keukentafel over wat ik zou gaan doen, tot ik dit idee kreeg. Ik wilde geen dierenpension beginnen, omdat er daar al heel veel van zijn en omdat het voor sommige dieren, met name voor katten, niet goed is voor hun welzijn.”

Het idee kwam toen Heldens’ kat ziek werd en niet naar een pension kon. „Ik ging me in het welzijn en de opvang van katten verdiepen. Uit onderzoek blijkt dat katten veel stress krijgen als ze niet in hun eigen domein zijn. En toen wist ik het, ik ga bij de mensen thuis voor de katten zorgen.” Heldens startte haar bedrijf in coronatijd en had toen nog niet veel opdrachten. Inmiddels loopt het goed. „Ik dacht dat ik in de winter niets te doen zou hebben, maar dat is niet zo. Vooral in de weekenden vragen veel mensen om mijn diensten. Er zijn bijvoorbeeld ook katten met diabetes, die twee keer per dat een insulinespuitje moeten krijgen, dat doe ik ook. En in de zomer, als mensen langer op vakantie zijn, ben ik ook een soort inbraakpreventie. We kunnen bijvoorbeeld afspreken dat ik de gordijnen opendoe of een lamp aanmaak, waardoor het huis bewoond lijkt.”

Behalve voor katten zorgt Heldens inmiddels ook voor knaagdieren en vogels, vooral in de regio Deurne, Panningen en Venray. „Met dieren werken is het leukste dat er is.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee