Ferrari schrijft motor Charles Leclerc af

Print
Ferrari schrijft motor Charles Leclerc af

Charles Leclerc.  Afbeelding: ANP/HH

Ferrari heeft in de aanloop naar het Grand Prix-weekeinde in Canada bekendgemaakt dat de motor, die Charles Leclerc vorige week gebruikte in Baku, niet meer te repareren is.

Leclerc viel in Baku uit, terwijl hij aan de leiding lag. In mei gaf zijn motor er in Barcelona ook al de brui aan. Toen schreef Ferrari ‘slechts’ twee motoronderdelen af: de turbo en de MGU-H.

„Een mogelijke onderzoek van het falen van de motor is dat het mogelijk is ontstaan als gevolg van het probleem in Spanje”, stelt Ferrari een statement. „We werken nu aan tegenmaatregelen om het pakket te versterken en de situatie is onder controle.”

Lees ook: Verstappen: regelwijziging gedurende het seizoen teleurstellend

Voor Leclerc wordt het nu al penibel wat motoronderdelen betreft. Coureurs mogen drie motoren per seizoen gebruiken zonder tegen gridstraffen aan te lopen. Wat turbo’s betreft zat de Monegask al aan drie componenten. Neemt Leclerc in Montreal een nieuwe turbo in gebruik, dan krijgt hij een gridstraf van tien plekken.

Gezien het maximale aantal motoren zal Leclerc later in het seizoen sowieso nog tegen meer straffen aanlopen. Max Verstappen nam in Baku pas voor het eerst een nieuwe krachtbron in gebruik.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee