Klassementsleider Fuglsang houdt stand in Ronde van Zwitserland

Jakob Fuglsang. © EPA

Redactie

Jakob Fuglsang heeft de leiding behouden in de Ronde van Zwitserland. De wielrenner van Israël-Premier Tech hield een voorsprong van één seconde op de Brit Geraint Thomas in de zesde etappe, nadat de aanvankelijke klassementsleider, de Rus Alexander Vlasov, niet van start was gegaan. De etappe werd gewonnen door Nico Denz uit Duitsland. De renner van Team DSM bleef in een sprint tussen vijf koplopers de Fransman Clément Champoussin en de Spanjaard José Herrada voor.

De zesde etappe begon zonder Vlasov, die positief had getest op het coronavirus. De Rus van BORA-hansgrohe, die donderdag de vijfde etappe had gewonnen, was een van de vele renners die niet van start gingen in Locarno vanwege een positieve coronatest. Alpecin-Fenix en Bahrain Victorious trokken de gehele ploeg vrijdag terug vanwege twee positieve gevallen. De Zwitser Marc Hirschi van UAE Team Emirates testte positief, net als vier renners van EF Education. Team Emirates haalde ook Hirschi’s kamergenoot Joël Suter uit de wedstrijd.

De Nederlandse ploeg Jumbo-Visma besloot een dag eerder al vanwege het coronavirus de hele ploeg uit de koers te halen. Bij INEOS Grenadiers testte Adam Yates positief, bij Team DSM gold dat voor de Nederlander Cees Bol en de Denen Søren Kragh Andersen en Casper Pedersen.