Verkeerd naamplaatje oorzaak blunder bij dodelijke crash Isle of Man

Het is inmiddels duidelijk geworden waarom bij de TT-races op het Britse eiland Isle of Man in eerste instantie de verkeerde motorcoureur dood werd verklaard. De bizarre blunder kon ontstaan omdat de ene coureur het naamplaatje van de ander bij zich had, blijkt uit onderzoek.

Redactie

De organisatie van de beruchte wegraces meldde begin deze maand dat de Franse zijspancoureur Olivier Lavorel om het leven was gekomen bij een crash in de zogeheten sidecar-race. Zijn teamgenoot César Chanal zou in kritieke toestand in het ziekenhuis liggen. Het bleek enige tijd later echter precies andersom te zijn.

Het is niet duidelijk waarom Chanal en Lavorel elkaars naamplaatje hadden. Beide racers werden uiteindelijk geïdentificeerd aan hun haar en hun bloedgroepen.

Chanal was een van de vijf coureurs die omkwamen tijdens de TT op Isle of man dit jaar. De TT-races op de openbare wegen van het Britse eiland, dat in de zee tussen Engeland en Noord-Ierland ligt, zijn berucht. Sinds de eerste editie in 1907 kwamen al ruim 250 deelnemers om het leven bij ongelukken.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal