Max Verstappen ook aan kop in tweede vrije training GP Canada

Print
Max Verstappen ook aan kop in tweede vrije training GP Canada

Afbeelding: Formula 1 via Getty Images

Max Verstappen kan terugkijken op een prima eerste dag. De Limburger was net als in de eerste sessie het snelste. De beide Ferrari’s werden twee en drie.

Verstappen ging rond in een tijd van 1:14.127. Daarmee was hij nipt sneller dan Leclerc (1:14.208). Sainz moest tweetienden toegeven op de tijd van de Red Bull Racing-coureur.

Snel

Dat Verstappen beide sessies als snelste af kon sluiten is een mooie opsteker. In de voorgaande races lukte het maar niet om snel te zijn over één rondje. In Montreal lijkt hij af te zijn van dat probleem. Voor teamgenoot Sergio Pérez daarentegen is nog behoorlijk wat werk aan de winkel. De Mexicaan moest ruim een seconde toegeven op Verstappen.

Bij Mercedes zijn de stuiterproblemen verre van opgelost. Lewis Hamilton klaagde over de boordradio dat de auto haast onbestuurbaar was. Hij kwam niet verder dan de dertiende tijd terwijl teamgenoot George Russell genoegen moest nemen met een zevende plaats.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee