Derde training: Verstappen slechts negende in kletsnat en koud Montreal

Print
Derde training: Verstappen slechts negende in kletsnat en koud Montreal

Afbeelding: Getty Images

MONTREAL -

Max Verstappen heeft de derde vrije training afgesloten met een negende plaats. De Limburger wachtte vanwege de weersomstandigheden lang met naar buiten gaan. Aan het einde van de sessie klaagde de Limburger over een chronisch gebrek aan grip.

Verstappen reed slechts tien rondjes in de verregende laatste training. Op het drijfnatte Circuit Gilles Villeneuve kon de Limburger niet hetzelfde brengen als in de twee droge sessies een dag eerder. De Red Bull Racing-coureur moest bijna achttienden toegeven op snelste man Fernando Alonso. De Spanjaard zit er al het hele weekend goed bij en lijkt een van de outsiders voor de kwalificatie later zaterdag.

Temperatuur

Verstappen klaagde over de boordradio over een chronisch gebrek aan grip op de intermediate banden. De vraag is hoeveel waarde daaraan gehecht moet worden. De Limburger reed in tegenstelling tot snelste man Alonso veel minder rondes waardoor de temperatuur in zijn banden ook niet optimaal was. De buitentemperatuur van slechts 10 graden hielp evenmin mee.

Lees ook: Topman Red Bull Racing heeft weinig op met klagende Hamilton: ‘Hij kan zo tweede carrière als acteur beginnen’

Charles Leclerc gebruikte in de laatste sessie nóg een nieuwe motor. Op vrijdag had hij dat ook al gedaan. De Monegask zal door de nodige straffen zondag tijdens de race achteraan moeten beginnen.

De kwalificatie zal net als de vrije training worden verreden onder natte omstandigheden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee