Geluid valt weg bij NPO-livestream Pinkpop tijdens show Måneskin

Måneskin tijdens het concert op Pinkkpop. © Harry Heuts

Landgraaf -

Pech voor de fans van Måneskin die zaterdagavond het concert van de band op Pinkpop via de livestream van NPO volgden. Tijdens het optreden viel het geluid weg. Pas na een kwartier was de storing opgelost.

onze verslaggever

Enkele minuten nadat het geluid wegviel, kwam er kritiek op Twitter van volgers van de livestream op NPO2 Extra. Sommige fans waren boos, anderen konden de humor er wel een beetje van inzien. Zo vroeg een kijker zich op Twitter af waar doventolk Irma Sluis is „als je ze nodig hebt”. „Silent disco op NPO2?”, vroeg een andere twitteraar.

Lees ook: Showpik Damiano van Måneskin eindigt in zijn strakke, witte onderbroek tussen de fans en dat is niet eens een zwaktebod

Na enkele minuten zonder geluid kwam er een mededeling op het scherm: ‘We werken hard aan de storing’ . „Ik zou liever hebben dat jullie hard aan de oplossing werken”, reageerde een kijker.

Na ongeveer een kwartier was er weer geluid. Een twitteraar schreef te hopen dat NPO het hele concert op een later tijdstip opnieuw uitzendt, alleen nu mét geluid.

Wat de oorzaak was van de storing is niet bekendgemaakt.