Ontdekker van Chantal Janzen Marianne van Wijnkoop (76) overleden

Marianne van Wijnkoop is afgelopen weekend op 76-jarige leeftijd overleden. © ANP/HH

Marianne van Wijnkoop is afgelopen weekend op 76-jarige leeftijd overleden. Ze ontdekte sterren als Chantal Janzen, Mariska van Kolck en Danny de Munk. Van Wijnkoop heeft veel voor de vaderlandse showbizz betekend, haar invloed was groot.

Redactie

Van Wijnkoop sukkelde al vanaf 2009 met haar gezondheid, maar ze kwam er altijd weer bovenop. Enkele maanden geleden werd bij haar kanker geconstateerd. Dat werd haar afgelopen weekend fataal. In een Amsterdamse hospice overleed ze op 76-jarige leeftijd.

Naast dat Van Wijnkoop verantwoordelijk was voor het casten van nieuwe talenten zat ze ook enige tijd in de jury van X Factor. Frans Mulder bezocht haar de afgelopen weken regelmatig. Mulder: „Afgelopen vrijdag nog. Ze zei toen: ’Ik geloof dat het nu mijn tijd is!’ Ze is vredig ingeslapen.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal