Duitsland neemt noodmaatregelen om gasleveringen te verzekeren

 © De Telegraaf

Duitsland komt met nieuwe noodmaatregelen om de leveringen van gas te kunnen verzekeren, meldt de Duitse regering zondag in een verklaring.

Redactie

Uit plannen van de Duitse minister van Economische Zaken Robert Habeck, die het Duitse persbureau DPA heeft ingezien, blijkt dat gebruik van gas voor de opwekking van energie en industrie moet worden verminderd en dat het aanvullen van opslagfaciliteiten prioriteit krijgt voor de winter. Daarnaast wil Habeck dat er meer kolencentrales worden gebruikt om het tekort te compenseren. De Duitse overheid zou miljarden beschikbaar stellen om de maatregelen te financieren.

Het Russische staatsgasbedrijf Gazprom maakte woensdag bekend de leveringen aan Duitsland verder terug te schroeven.

Lees ook: Burgers maken zich vooral zorgen over energierekening, minder over klimaat

Sinds donderdag wordt via Nord Stream 1, voor Duitsland de belangrijkste pijpleiding voor Russisch gas, nog maar zo’n 40 procent van de normale hoeveelheid geleverd. Eerder had het staatsbedrijf de levering al beperkt tot ongeveer 60 procent.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal