Luchthaven Brussel schrapt maandag alle vertrekkende vluchten

Print
Luchthaven Brussel schrapt maandag alle vertrekkende vluchten

Afbeelding: De Telegraaf

Alle vertrekkende vluchten vanop Brussels Airport worden maandag geschrapt. Dat meldt de luchthaven. „We kunnen de veiligheid van passagiers en medewerkers niet garanderen”, klinkt het.

Op de nationale actiedag van maandag wordt gestaakt bij het veiligheidspersoneel van G4S op de luchthaven Zaventem. „Er zullen heel beperkt veiligheidsdiensten aanwezig zijn”, zegt Brussels Airport-woordvoerster Nathalie Pierard. Er werd al dagenlang voor gevreesd dat die acties tot ellenlange wachtrijen zou leiden, die wachttijden tot acht uur met zich mee zouden brengen. Maar zondagnamiddag kwam een nieuwe update van het verwachte aantal veiligheidsagenten dat aanwezig zal zijn, en dat was nog minder dan aanvankelijk gedacht. Volgens Brussels Airport is het onvoldoende om in veilige omstandigheden te opereren.

„Daarom hebben we beslist om alle vertrekkende vluchten te schrappen”, zegt Pierard. „De veiligheid van onze passagiers en medewerkers kon niet gegarandeerd worden. Het is onmogelijk om de veiligheid te garanderen met het weinige personeel dat voorhanden zal zijn, kregen we deze namiddag te horen. Dus de passagiers moeten maandag zeker niet naar Brussels Airport komen, maar contact opnemen met hun luchtvaartmaatschappijen om een omboeking van hun vlucht te doen.”

Lees ook: Drukke dag op MAA maandag door staking in Brussel; vijf extra vluchten

De aankomende vluchten en cargovluchten zullen wel zonder problemen uitgevoerd worden, aldus Brussels Airport.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee