Rode Kruis haalt tenten weg bij aanmeldcentrum Ter Apel

Ter illustratie.  © ANP

Het Rode Kruis is maandagochtend gestart met het afbreken van alle tenten die het had opgezet op het terrein van het aanmeldcentrum in Ter Apel.

Redactie

De tweehonderd plaatsen die de tenten boden zijn niet meer nodig nu elders in het land extra opvangplekken voor asielzoekers zijn gecreëerd.

Het afgelopen weekend hoefden in de nacht van zaterdag op zondag voor het eerst sinds weken geen mensen in de sportzaal, een tent of op een stoel in de wachtruimte van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) te slapen. Onder meer in Geleen is plek gevonden om vluchtelingen over te nemen uit Ter Apel.

Lees ook: Eerste asielzoekers Ter Apel aangekomen in noodopvang Geleen

Ook kondigde het kabinet vrijdag aan een crisisaanpak te starten voor de vastgelopen asielopvang. Het Rode Kruis zegt blij te zijn dat het kabinet „de crisis zo serieus oppakt”. „We hopen dat een menswaardiger oplossing nu dichterbij komt.” De organisatie zegt in contact te blijven met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers, het ministerie en de veiligheidsregio’s om de ontwikkelingen „nauwlettend” te blijven volgen en mogelijk ondersteuning te bieden.