Openluchttheater Valkenburg, een buitengewoon theater


 

 © Monique Frederickx.

Soms kun je wel wat zomergevoel gebruiken! De zomer van 2022 belooft lang en warm te worden in Openluchttheater Valkenburg met een gevarieerd programma vol pop, folk, tribute, magic, opera, flamenco en cabaret. Met toppers als Dana Winner, Belle Perez, Karsu en DeWolff.

Openluchttheater Valkenburg

Op 21 mei is Openluchttheater Valkenburg begonnen aan zijn nieuwe zomerseizoen met een wervelend concert van Phil Bee en zijn band, vorig jaar de glorieuze winnaar van de Voice senior. Het was de opmaat van een rijk gevuld en zeer gevarieerd programma met zo’n zestig voorstellingen in allerlei genres: van pop tot opera, van cabaret tot folk, van familievoorstellingen tot tribute. En met een aantal aansprekende festivals als het Tribute Fest (de 60’s, 70’s en 80’s) op 2 en 3 juli en het Southern Roots Open Air Festival op 28 augustus.


 

 © Osman Sarikaya; Karsu.

PopHoe divers het aanbod van Openluchttheater Valkenburg deze zomer is, bewijst alleen al de popprogrammering van dit seizoen: zo was good old Henk Westbroek met de Nederpop All Stars al te gast in het theater, en maken de jonge honden van het Limburgse bluesrock powertrio DeWolff er in september hun opwachting. De Janse Bagge Bend komt het theater in juli al op stelten zetten en Sherma Rouse brengt in die maand met een aantal andere Nederlandse topvocalisten een ode aan de popartiesten die ons in 2016 ontvielen (denk o.a. aan Prince, George Michael en David Bowie). Dana Winner, ‘de Vlaamse Helene Fischer’, komt ons trakteren op een avondje vol romantiek en hartstocht, terwijl ook haar landgenote Belle Perez naar Valkenburg komt, evenals de Turks-Nederlandse sensatie Karsu, die bezig is aan een wereldcarrière en het publiek tijdens haar concerten meevoert op een ware triomftocht vol passie en emotie. En vergeet ‘onze’ Emma Kok niet, de winnares van de Voice Kids in 2021, die met haar eigen band en show ongetwijfeld de harten van het publiek gaat stelen.


 

 © Dirk Alexander; Dana Winner.

TributeTribute-bands zijn zeer geliefd in Valkenburg, vandaar dat er begin juli zelfs een tweedaags festival is geprogrammeerd met internationale topbands die een hommage brengen aan hun idolen, lees Bruce Springsteen, de Stones, Johnny Cash, Doe Maar, U2, Queen en vele andere. Andere feest-der-herkenning-avonden in dit genre: Night Fever (Bee Gees-tribute), Een avond met H6 (André Hazes- tribute), Tribute to Neil Young(’s Harvest) en Simon & Garfunkel Live at Central Park.

FolkFolkmuziek is al jaren een vaste pijler van het programma in het openluchttheater en dat is dit jaar niet anders. Zo maken we uitstapjes naar de Balkan (Nadara Gypsy Wedding Band), Amerika (The South Soul Collected), Duitsland (Nur Deutsche Welle) en Spanje (Noche de flamenco).

LachenLachen is niet verboden in Openluchttheater Valkenburg en daar hebben artiesten als Yentl & De Boer al gretig gebruik van gemaakt. Ook Guido Weijers (inmiddels woonachtig in Valkenburg) heeft op dit gebied een reputatie die hij op 31 augustus ongetwijfeld zal gaan waarmaken.

VerderOok ademt Valkenburg een aantal keren de sfeer van Verona, tijdens operavoorstellingen (Der Freischütz door Opera Compact bijvoorbeeld), zijn er familievoorstellingen en is er heuse magic, gebracht door de Limburgse illusionist Nigel Otermans in zijn nieuwste, speciaal voor het theater gemaakte show Vegas in Valkenburg.

WebsiteVoor meer informatie over deze en andere voorstellingen, kijk op onze website: www.Openluchttheater-Valkenburg.nl