Slachtoffers neergestort vliegtuigje Calandkanaal gevonden

Zoektocht naar slachtoffers in het Calandkanaal.  

Zoektocht naar slachtoffers in het Calandkanaal.  © ANP

De politie heeft de stoffelijke overschotten gevonden van de twee inzittenden van een vliegtuigje dat op 5 juni crashte in het Calandkanaal. Het gaat om de 58-jarige Noorse piloot van het vliegtuig en vermoedelijk zijn 15-jarige zoon, meldt de politie maandag op Twitter.

RedactieBron: ANP

Het lichaam van de man werd afgelopen vrijdag gevonden. „Hij is door de familie herkend als de 58-jarige Noorse piloot van het vliegtuig”, aldus de politie. Zondag is ook het stoffelijk overschot van een jongen gevonden. Vermoedelijk is dat de 15-jarige zoon van de piloot, maar „er loopt nog een onderzoek naar de identiteit van deze jongeman”, aldus de politie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De slachtoffers zijn allebei gevonden in het gebied waar de crash is geweest. „Niet heel ver daar vandaan”, laat een politiewoordvoerder weten. De politie zocht meerdere dagen naar het wrak en de slachtoffers, onder meer met een politiehelikopter en een sonarboot. Dat de slachtoffers niet eerder zijn gevonden, komt volgens de woordvoerder waarschijnlijk door het moeilijke zoekgebied. „Er zijn daar veel verschillende dieptes. Maar op een gegeven moment komt een lichaam naar boven, daarom hebben we ze kunnen vinden.”

De Noorse politie maakte na de crash in het Rotterdamse havengebied bekend dat er twee personen met de Noorse nationaliteit vermist waren.

Lees ook: Zoektocht naar vliegtuigwrak in haven Rotterdam gaat door

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee