ZijActief Limburg voor viering ledendag naar wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade

Sfeerbeeld van Floriade 2022. Foto ter illustratie. 

Sfeerbeeld van Floriade 2022. Foto ter illustratie. © Jean-Pierre Jans

Maastricht -

Limburgs vrouwennetwerk ZijActief brengt dinsdag 21 juni voor de viering van de tweejaarlijkse ledendag een bezoek aan de Floriade in Almere. Ook niet-leden sluiten zich voor de gelegenheid aan.

Redactie

Het gezelschap is omvangrijk, getuige het feit dat zes touringcars nodig zijn voor het vervoer. „Samen bezoeken zij het spectaculairste theater van de natuur”, schrijft ZijActief. „Het belooft een leerzame dag te worden. Het belangrijkste is echter de verbindende rol die dit uitje heeft.”

Voor elkaar

In Limburg telt het katholiek vrouwennetwerk ruim vijfduizend leden, verdeeld over zevenenzestig lokale afdelingen, meldt de organisatie in een bericht (volgens de website zijn dat er zelfs eenenzeventig, red.). „We vinden het belangrijk om Limburgse vrouwen bij elkaar te brengen. Daarom zijn ook niet-leden welkom. Leden vroegen deze vrouwen zelf mee. Zo kunnen wij vrouwen iets voor elkaar betekenen.”

Lees ook: Dreigend bankroet vastgoedtak Greenport Campus Venlo, noodinfuus van 6,7 miljoen euro nodig

Op wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade, die eens per tien jaar wordt gehouden, treffen zij zestig hectare groen aan en alles wat daarmee te maken heeft. Het thema van deze editie luidt Growing Green Cities.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee