Springruiter Bles betrapt op doping, Sanne Thijssen krijgt zilver

Print
Springruiter Bles betrapt op doping, Sanne Thijssen krijgt zilver

Bart Bles in actie.  Afbeelding: ANP/HH

Springruiter Bart Bles is betrapt op het gebruik van een verboden middel. Dat meldt de hippische sportbond KNHS.

Bles testte in april positief bij een dopingcontrole tijdens het Nederlands kampioenschap springen in Deurne. Hij veroverde daar met El Rocco zilver achter Nederlands kampioen Willem Greve. Die medaille moet hij inleveren. Bles is met onmiddellijke ingang geschorst.

Door het wegvallen van Bles schuift Sanne Thijssen uit Sevenum door naar de tweede positie en is het brons voor Jur Vrieling.

‘Mee laten slepen op avondje uit’

Bles reageert via de KNHS aangeslagen en teleurgesteld. „Ik heb me mee laten slepen op een avond uit. Het is ongelooflijk stom en ik heb er vreselijk veel spijt van. Ik laat hiermee het hele team enorm in de steek, het had nooit mogen gebeuren.” Om welk product het gaat werd niet bekendgemaakt.

In een tuchtprocedure wordt bepaald hoe lang Bles wordt geschorst. De ruiter uit Babberich kan meteen ook deelname aan het CHIO Aken vergeten. Zijn plek wordt eind juni ingenomen door Jack Ansems.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee