Dit is dé meest fotogenieke plek van Nederland

Print
Dit is dé meest fotogenieke plek van Nederland

Afbeelding: Canva.

Als fotograaf ben je natuurlijk altijd op zoek naar dat ene prachtige plekje om te fotograferen. Je kijkt met een andere bril naar de omgeving en probeert altijd die éne hotspot te vinden. Bij fotografen onderling komt het gesprek daarom al snel op dit onderwerp; Wat is jouw lievelingsplek voor dat ene perfecte kiekje?

Natuurlijk is hier niet een eenduidig antwoord op; zoveel fotografen zoveel voorkeuren. Waar de één zich richt op street art gaat de ander voor de rauwe natuur. Maar onlangs waren wij op een plek die meteen hoog binnenkwam op ons lijstje van favorieten. Waar dat is? Daarvoor zul je af moeten reizen naar het zuiden van ons prachtige land.

Maastricht it is
Onlangs hebben wij een bezoekje gebracht aan Maastricht en wij waren ontzettend onder de indruk. Een prachtige historische binnenstad gecombineerd met de Maas en dat alles in een schilderachtig landschap vol glooiende heuvels. Kortom, Maastricht verraste ons.

Toen wij vervolgens de camera erbij pakten, kwamen wij tot de conclusie dat het door de lens alleen nog maar mooier was. Als bevlogen fotograaf kan een bezoekje aan de Fotowinkel Maastricht natuurlijk niet uitblijven. Daar voorzagen ze ons nog even van de beste tips voor mooie kiekjes van Maastricht en omgeving.

Dit is dé meest fotogenieke plek van Nederland
Foto: Canva.

Hier een aantal tips voor Maastricht op een rijtje;

Het Vrijthof
Natuurlijk staat dit bekend om de concerten die door de heer Rieu er worden gegeven, maar het biedt veel meer. Naast dat je er ook tussen het fotograferen door heerlijk even kunt bijkomen op een terrasje, kun je er ook de meest prachtige gebouwen vinden. De één nog frivoler dan de ander, je waant je dan ook eerder in een Franse stad dan in ons eigen koude kikkerlandje.

Over dat laatste gesproken; Wist je dat Maastricht de stad met de meeste zonuren van Nederland is? Dit alleen al vinden wij een reden om vaker richting het zuiden des lands te koersen.

Boekhandel Dominicanen
Een boekhandel als fotograaf? Jazeker! En niet alleen om boeken te kopen over fotografie. Ook het pand van zowel binnen- als buiten is werkelijk waanzinnig. Een oude kerk omgetoverd tot een prachtige winkel, maar dit is op zo’n manier gedaan dat het zeker een kiekje waard is.

De Maas
De naamgever van de stad is natuurlijk een spot die je niet mag overslaan waar het gaat om fotografie. Met de bekende Servaasbrug als hoogtepunt is dit een prachtige plek voor een kiekje. Ook de Maaspromenade en de diverse parken langs de rivier creëren prachtige plekken om eens neer te strijken voor het juiste perspectief.

Dit is dé meest fotogenieke plek van Nederland
Foto: Canva.

Sint Pietersberg
Deze berg biedt niet alleen prachtige vergezichten en glooiende landschappen. Wie het gebied beter leert kennen zal al snel ontdekken dat er ook grotten en groeven zijn die voor de ervaren fotograaf nog steeds een uitdaging vormen.

Buitengoed Geul en Maas
In de omgeving van Maastricht vind je dit gebied waar je de één na het andere historische gebouw aantreft. Van kastelen tot forten, in de omgeving van Maastricht vind je ze allemaal. Sla vooral ook kasteel Geusselt niet over, een plek waar een foto bijna niet kan mislukken.

Maastricht is een bezoek waard
Kortom, een bezoekje aan Maastricht is zeker de moeite waard als fotograaf. Maar ook wanneer je minder van fotograferen houdt -maar wel van een prachtige stad- dan is Maastricht een dikke tip.

Wat namelijk ook zeer goed geregeld is in Maastricht, is de culinaire kant van deze stad. In het zuiden van ons land weten ze wel hoe ze het leven op zijn bourgondisch moeten leven.

Dit komt niet alleen tot uiting in een goede keuken en vele restaurants, ook het jaarlijkse carnaval is natuurlijk een terugkerend hoogtepunt. Mocht je de kans krijgen, probeer dit dan eens mee te maken. Een evenement waar je geen spijt van gaat krijgen.

Of de stad dan nog steeds fotogeniek is? Jazeker, alleen al de kleurrijke uitdossingen van de bevolking zorgt ervoor dat portretfotografie vanaf dan je nieuwe hobby is!