Foutje bond: gewichtheffers KSV Helios toch niet naar NK-finale

Print
Foutje bond: gewichtheffers KSV Helios toch niet naar NK-finale

Helios-gewichtheffer Daan Huits.  Afbeelding: archieffoto Bas Quaedvlieg

24 uur na de euforie over de verrassende plaatsing voor de finalerondes van het Nederlands kampioenschap volgde de ontnuchtering en deceptie. KSV Helios werd ‘overvallen’ door een mail van de Nederlandse Gewichthef Bond. Die bleek een blunder te hebben gemaakt.

„Uit de officiële uitslagen bleek dat wij niet gewonnen hadden in Eindhoven. En zelfs niet tweede maar derde zijn geworden. En dat we dus ook niet de finaleronde van het Nederlandse kampioenschap hebben bereikt”, schets een beduusde KSV Helios vice-voorzitter Pierre Gielen.

„Hoe dit heeft kunnen gebeuren? Het probleem ontstond mede omdat er in tegenstelling tot bij ons in Simpelveld in Eindhoven geen scherm aanwezig was om de prestaties van de gewichtheffers en de teams te kunnen volgen. Alleen de scheidsrechter had via zijn laptop het volledige overzicht. Deze laptop was gedurende de wedstrijd verbonden met het hoofdkantoor van de NGB. En vandaar kwam na afloop ook de einduitslag en de bekendmaking van de finalisten. Maar nu bleek, na controle op het hoofdkantoor van de NGB, dat er fouten zijn gemaakt. Niet dat wij te veel kilo’s gekregen hebben of zo. De prestaties van onze gewichtheffers blijven staan. Maar twee andere verenigingen bleken tekortgedaan. Om het maar netjes te omschrijven: ‘knullig’. We hebben bij de bond de vraag neergelegd hoe nu om te gaan met de ontstane situatie.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee