Michiel Jakobs nieuwe schutterskoning 550-jarig Sint-Willibrordusgilde Geijsteren

De nieuwe schutterskoningen en koningin. © Koninklijk Sint-Willibrordusgilde Geijsteren

Geijsteren -

Michiel Jakobs is in dit jubileumjaar de nieuwe koning van het 550-jarige Sint-Willibrordusgilde uit Geijsteren.

Redactie

De koningsvogel, voor de 51ste keer gemaakt door keizer Hay Boom, gaf zich pas na 310 schoten gewonnen. Het fatale schot werd gelost door Michiel Jakobs, die voor het eerst in zijn 17-jarig lidmaatschap tot koning werd gekroond. Carli van Bergen werd aan zijn zijde geïnstalleerd als koningin.

Luuk Jakobs had eerder die middag als jongste gildebroeder de titel bij de jeugd al op zijn naam geschreven.

In het weekend van 9 en 10 juli vormen de nieuwe koningen het stralend middelpunt van de festiviteiten waarmee de schutterij haar 550-jarig bestaan viert. Op zaterdag 9 juli start het programma om 16.00 uur met een kasteelmaaltijd, gevolgd door een optreden van de Achterbendt en de Beruchte Biercantus. Kaarten zijn te bestellen via Venraytickets.nl.

Zondagmiddag trekt vanaf 12.30 uur een historische optocht door het dorp en zijn er demonstraties en wedstrijden bij kasteel Geijsteren.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal