Geen verband tussen overlijden conducteur en ruzie met zwartrijders

 

 © ANP

Er is geen verband tussen het overlijden van een conducteur op zondagavond en een aanvaring die hij kort daarvoor had in de trein van Amsterdam naar Amersfoort, zo meldt de politie dinsdag.

RedactieBron: ANP

De conducteur werd onwel na de aanvaring met het duo, dat werd betrapt op het reizen zonder kaartje. Er zou onder meer geduwd en getrokken zijn. Hij overleed op het perron in Hilversum.

Volgens de politie werd nog geprobeerd de conducteur te reanimeren nadat hij onwel werd, maar tevergeefs. De man kwam uit Hengelo en was hoofdconducteur, laat de NS weten. Hij voelde zich na het voorval in de trein niet lekker en ging op een bankje zitten op station Hilversum om bij te komen. Daar zakte hij in elkaar, zegt een woordvoerder.

De jongens van 15 en 16 jaar oud uit Hilversum hebben een boete gekregen voor zwartrijden en voor het zich niet kunnen identificeren.

Lees ook: Dood conducteur schokt reizigers en personeel NS: ‘Hij deed gewoon zijn werk!’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee