Hadewych Minis en ‘Een Meeuw’ van Toneelgroep Maastricht maken kans op toneelprijzen

Print
Hadewych Minis en ‘Een Meeuw’ van Toneelgroep Maastricht maken kans op toneelprijzen

Afbeelding: ANP / ANP

Maastricht -

Hadewych Minis maakt dit jaar kans op de Theo d’Or, de belangrijkste toneelprijs van Nederland. De uit Maastricht afkomstige Minis is genomineerd voor haar rol in Girls & Boys. Ook castleden van de Toneelgroep Maastricht-productie ‘Een Meeuw’ maken kans op de prijzen.

Naast Minis zijn voor de prijs voor de indrukwekkendste vrouwelijke hoofdrol ook Charlie Chan Dagelet, Sien Eggers en Janni Goslinga genomineerd.

Ook de Toneelgroep Maastricht-productie Een Meeuw is goed vertegenwoordigd bij de nominaties. Beide hoofdrolspelers, Dries Vanhegen en Wendell Jaspers, maken kans op de prestigieuze prijs in de categorieën beste mannelijk en beste vrouwelijke bijrol.

Lees ook: Hadewych Minis neemt het op voor collega El Ahmadi die vanwege zwangerschap rol in film niet mocht spelen

Voor de mannelijke variant, de Louis d’Or, is onder meer Jacob Derwig genomineerd voor zijn rol in Verdriet is het ding met veren. De andere nominaties gingen naar Jan-Paul Buijs en Bram Suijker. De uitreiking van de toneelprijzen vindt plaats op 11 september tijdens het Gala van het Nederlands Theater in Internationaal Theater Amsterdam.

Lees ook: ‘Een Meeuw’ is weerzien van oude vrienden: Ilja Leonard Pfeijffer voltrok zelfs het huwelijk van Thijs Römer en Katja Schuurman

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee