Textielinzameling in gemeente Peel en Maas

 

 © Archief De Limburger.

Panningen -

De komende weken gaat de inzameldienst in de gemeente Peel en Maas weer textiel ophalen. Dit is op dezelfde dagen dat zij ook het andere afval inzamelen.

Er wordt gevraagd om de zakken textiel om 07.00 uur neer te zetten op de plek waar de containers staan. Textiel dient altijd in een gesloten plastic zak te worden aangebonden, dit voorkomt dat het vies en vochtig wordt.

Verder dient de afvalzak voorzien te zijn van textielsticker van de gemeente Peel en Maas. Deze sticker kunnen inwoners zelf uitprinten of ophalen bij de afhaalpunten van de zakken.

Wat is textiel? Bruikbare, kapotte of versleten kleding, handdoeken, tafelkleden, schoenen, tassen, wollen dekens, gordijnen. Textiel wat met verf of olie is besmeurd, matrassen, dekbedden en kussens mogen niet worden ingezameld.

Voorkom illegale inzameling

Er zijn vaak illegale inzamelaars actief. Zij rijden voor de inzameldienst uit en nemen zonder toestemming de gemeentelijke textielzakken mee. Zet het textiel daarom om 07.00 uur buiten en niet de dag ervoor, aldus de gemeente: ‘Onze inzameldienst is herkenbaar aan de gele auto’s met het logo van Peel en Maas.’

Mensen die zien dat het textiel wordt opgehaald door andere inzamelaars kunnen de politie waarschuwen via 0900-8844 of dit melden bij het Klant Contact Centrum van de gemeente via 077-3066666. Klik hier voor meer informatie.

Lees ook: Camperplaats Helden ligt te dicht op erfgrens: boete voor eigenaren dreigt

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee