Wilders bij boerenprotest: ‘Helft van Den Haag zit nu zwetend achter zijn bureau’

Print
Wilders bij boerenprotest: ‘Helft van Den Haag zit nu zwetend achter zijn bureau’

Afbeelding: ANP / ANP

„De helft van Den Haag zit nu zwetend achter zijn bureau.” Dat zei Geert Wilders woensdagochtend in het Gelderse Stroe, waar het landelijke boerenprotest plaatsvindt.

„Ze luisteren echt wel naar jullie”, liet Wilders de boeren die er al waren weten. De PVV-voorman is woensdagochtend in Stroe. De politicus is ervan overtuigd dat het stikstofplan, waartegen de boeren protesteren, niet door zal gaan.

Lees ook: D66’er De Groot niet naar boerenprotest: veiligheid van Kamerlid kan niet gegarandeerd worden

Volgens Wilders hebben de boeren „groot gelijk dat ze niet kapot moeten worden gemaakt door die stikstofregels”. Er is zoveel verzet in Nederland, stelt de PVV-leider. „Het kabinet zal óf doorgaan met de plannen, en dan valt het want dan is er geen draagvlak meer. Dan verliezen ze al hun kiezers. Óf ze passen de plannen fors aan.” Wilders houdt woensdag overigens geen toespraak in Stroe. Naar eigen zeggen moet hij weg.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee