Cultureel Lint Weert voor het eerst in juni, programma telt meer dan 100 optredens

Cultureel Lint Weert voor het eerst in juni, programma telt meer dan 100 optredens

De Maastrichtse Jennifer Romen is een van de vele artiesten die optreden tijdens de elfde editie van het Cultureel Lint in Weert.  Afbeelding: Annemiek Mommers

Weert -

Met meer dan honderd optredens in en rond de Weerter binnenstad is het programma van de elfde editie van het Cultureel Lint op koopzondag 26 juni voller dan ooit. Voor het eerst vindt het evenement in juni plaats, als de finale van het culturele seizoen.

Tijdens het Cultureel Lint trakteren professionele- en amateurkunstenaars, verenigingen en culturele instellingen het publiek op een mix van kleine, gratis voorstellingen en presentaties op het gebied van muziek, theater, literatuur, beeldende kunst en meer.

Finale

De elfde editie van Cultureel Lint vindt voor het eerst niet in september plaats, maar eind juni. Vanaf de eerste editie is het evenement aan de start van het seizoen gepresenteerd als de Uitmarkt van Weert, georganiseerd door de drie professionele culturele instellingen Munttheater, RICK en Muziekcentrum De Bosuil. Om met name lokaal talent meer ruimte te geven om samen te werken aan culturele projecten is ervoor gekozen Cultureel Lint als finale van het culturele seizoen te presenteren.

Jong en oud

Voor jong en oud is er zondag van alles te beleven. Zo is op de Oelemarkt de 0495TalentStage te vinden waar regionale talenten hun kunnen tonen. Kunstbende presenteert vanuit een brandweerwagenpodium in de Langstraat een gevarieerd programma door jong creatief talent tussen de 13 en 18 jaar uit heel Limburg. Ook voor de jongste bezoekers is er een attractief programma. In het park zijn er de hele middag optredens voor de kinderen. Ze kunnen er instrumenten uit proberen in de Muziektuin, schminken, er zijn voorstellingen van de Theaterkist en Clowns Kado van Arno Huibers. Maar ook de Percussion Friends geven drie concerten op de Voorhof. Op het Ursulinenhof staat een reuze striptekening van Rim Beckers die kinderen zelf kunnen inkleuren en zingen Reintje en haar voskes leuke kinderliedjes.

De optredens vinden niet alleen in de binnenstad plaats, maar ook op locaties daarbuiten, zoals de Paterskerk, de Rumolduskapel, het nieuwe Kasteelpark Nijenborgh en de Werthaboulevard.

Musica Sacra

Voor het eerst is er een samenwerking met Kunstenfestival Musica Sacra Maastricht. In de Paterskerk vindt er twee keer een concert plaats door het kameleontische koppel Boi Akih. Voor Storyteller werken zij samen met de Hongaarse blokfluitist Dodo Kis en de West-Afrikaanse koraspeler Sekou Dioubate.

Dans in de schijnwerpers

Het programma van Cultureel Lint staat ook bol van de dansoptredens, waarbij ook oog is voor inclusie. Zo treedt het Special Dance Team van RICK op in het nieuwe Kasteelpark Nijenborgh. Verder zijn er optredens van onder meer VIA ZUID-choreografe en danser Sharon Wesseling en de Maastrichtse Jennifer Romen en haar urban/contemporary dansteam Oxygen bekend van het SBS6-programma Dance as One. Naast het professionele aanbod is er op het danspodium op de Nieuwe Markt doorlopend een divers programma van regionale talenten. Zelfs op het dek van het binnenvaartschip de Oostenwind aan de kade van de Zuid-Willemsvaart is er een dansperformance door Resa Samagun en de Dancer Studio. Tien dansers verbeelden een herinnering van een Weerter vrouw die 17 jaar langs het kanaal woonde.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.cultureellint.nl. Op alle deelnemende locaties zijn tijdens het evenement programmafolders verkrijgbaar.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee