Bijna 5000 positieve coronatests: hoogste aantal in twee maanden

Print
Bijna 5000 positieve coronatests: hoogste aantal in twee maanden

Afbeelding: Getty Images

Het aantal nieuwe coronabesmettingen stijgt nog steeds. Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn 4834 positieve tests geregistreerd. Dat is het hoogste aantal sinds 13 april, ruim twee maanden geleden.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kreeg in de afgelopen week bijna 28.000 meldingen van positieve tests. Dat komt neer op gemiddeld 3983 nieuwe gevallen per dag. Ook dat is het hoogste niveau sinds april. Het gemiddelde stijgt voor de 25e dag op rij. In de laatste twee weken is het verdrievoudigd.

Amsterdam telt de meeste positieve tests. In de hoofdstad is het coronavirus bij 290 inwoners vastgesteld. Rotterdam registreerde 156 nieuwe gevallen, Den Haag 138 en Utrecht 134.

Lees ook: Noorden van de provincie ziet in tegenstelling tot Zuid-Limburg wel een toename van coronagevallen

De stijging komt doordat enkele nieuwe versies van de omikronvariant van het coronavirus rondgaan. Die weten de afweer af en toe te omzeilen. Mensen worden in principe niet zieker door de nieuwe subvarianten, maar als meer mensen het coronavirus oplopen, kunnen ook meer mensen in een ziekenhuis belanden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee