Code geel in Limburg: kans op windstoten van 60 kilometer per uur en onweer

Print
Code geel in Limburg: kans op windstoten van 60 kilometer per uur en onweer

Twee dames op een camping nabij Roermond schrikken van een onweersklap  Afbeelding: ANP/Marcel van Hoorn

Er staat ons weer een hete dag te wachten. Donderdag loopt de temperatuur al snel op tot ruim 32 graden. Maar in de loop van de middag krijgen we te maken met regen- en onweersbuien, voor Limburg heeft het KNMI code geel afgegeven.

De zon laat zich volgens Weeronline donderdagochtend al vroeg zien en is het 24 tot lokaal 27 graden. In het zuiden is het af en toe wel nog bewolkt. Er staat een zwakke tot matige oosten- tot zuidoostenwind.

Donderdagmiddag wordt het in Limburg, Noord-Brabant en in het oosten op verschillende plaatsen tropisch warm met 30 tot mogelijk 32 graden. Maar vanaf het middaguur slaat het weer om. „In het zuiden en zuidoosten kan in de loop van de middag een enkele regen- of onweersbui ontstaan. Daarbij kan het tijdelijk flink regenen en er is kans op zware windstoten en mogelijk ook hagel”, aldus Weeronline.

In het oosten en zuidoosten is later op de middag veel kans op onweersbuien, regen en hagel. Op donderdag geldt tussen 14.00 en 20.00 uur code geel, op vrijdag is tussen 00.00 en 06.00 uur en tussen 15.00 en 20.00 uur code geel afgegeven. In de rest van het land is het overwegend droog met wolkenvelden en wat zon.

Weekend

Vrijdag trekken meer regen- en onweersbuien over het land. Af en toe zal de zon wel even schijnen. Het wordt nog behoorlijk warm met 22 tot 24 graden in de westelijke provincies en 24 tot 26 graden in de oostelijke helft van het land.

Zaterdag schijnt de zon af en toe maar krijgen we wederom te maken met regenbuien. Het wordt 22 tot 26 graden. Zondag staan er nog meer buien op het programma en koelt het ook flink af. Met 19 graden direct aan zee tot 23 in het oosten.