Wethouder Jan Smits van Roerdalen ambassadeur van Regio in je Rugzak

Wethouder Jan Smits (rechts) en Paul van Lienen van Regio in je Rugzak. © Gemeente Roerdalen

Sint Odiliënberg
Silke van Deelen

Wethouder Jan Smits van de gemeente Roerdalen is ambassadeur voor Regio in je Rugzak. Dit initiatief koppelt leerlingen aan bedrijven in de Keyport-gemeenten (Leudal, Cranendonck, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert).

Onderwijs structureel verbinden met het regionale bedrijfsleven. Dat is in het kort de insteek van Keyport Meets | Regio in je Rugzak. Leerlingen kunnen zich middels dit project oriënteren op hun toekomstige loopbaan via een digitale leer-, voorstel- en ontmoetingsplek in combinatie met een evenement en ontmoetingsdagen. Zo onderzoeken en ontdekken ze hun eigen talenten en mogelijkheden en kunnen zo een weloverwogen studie- en beroepskeuze maken. Tegelijkertijd laat het bedrijfsleven zien wat de regio aan kansen en mogelijkheden te bieden heeft, zodat leerlingen eerder kiezen voor een arbeidstoekomst in de eigen regio.

Op verschillende scholen van onderwijsstichtingen SOML, LVO Weert en Citaverde gaan leerlingen al actief aan de slag met Keyport Meets | Regio in je Rugzak. Zie ook www.regioinjerugzak.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal