Minifestival als ode aan ter ziele gegane Zoks: ‘77 Zök’

Print
Minifestival als ode aan ter ziele gegane Zoks: ‘77 Zök’

Sokken aan de waslijn bij minifestival 77 Zök in Klup77. Afbeelding: Klup77

Venlo -

De organisatie van het Zoks Festival in Blerick besloot vorig jaar om de stekker uit het evenement te trekken. Met minifestival ‘77 Zök’ springt café Klup77 in Venlo zaterdag in het gat dat is achtergelaten.

Zestien regionale bands en een waslijn met tientallen sokken. Het minifestival 77 Zök, dat op zaterdag de vuurdoop beleeft in café Klup77 in Venlo, is een ludieke knipoog naar het Zoks Festival, dat vorig jaar bekendmaakte er definitief mee te stoppen. Organisator en Klup77-eigenaar Jack Stroeken benadrukt dat het geen vervanging is van het ter ziele gegane evenement in Blerick. „Het is eerder een kleinschalige ode. Met 77 Zök proberen we een gat te vullen in de Venlose muziekcultuur.” De vroegere organisatie van het Zoks Festival is er overigens niet bij betrokken.

Programma

Het minifestival start zaterdag om 14:00 uur en eindigt omstreeks 23:30 uur. Onder anderen Stone Chaos, Scripted, Anya Straatman en Old Socks Band geven acte de présence. 77 Zök is gratis toegankelijk.

Lees ook: ZOKS: professioneel festival met de charme van een buurtfeest

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee