Inzegening vernieuwde Vituskapel met gerestaureerde houtskooltekeningen in Well

Kijkje in de vernieuwde Vituskapel. 

Kijkje in de vernieuwde Vituskapel. © Archief Well

Well -

Tijdens de sacramentsprocessie in Well zal pastoor Clemens zondag 3 juli de vernieuwde Vituskapel inzegenen.

Marcel van Lier

In de zomer van 2021 begon Jan Brandsma met het herstellen van de houtskooltekeningen, die in de jaren 50 van de vorige eeuw door Jan Fellinger werden aangebracht in de toen net gebouwde kapel. Onlangs legde hij de laatste hand aan het project van Archief Well, waaraan vele vrijwilligers en ondernemers een bijdrage hebben geleverd.

De kapel is gebouwd als herinnering aan de parochiekerk, die Sint Vitus als patroonheilige had en eeuwenlang op deze plek aan de Maas heeft gestaan, maar eind 1944 door de geallieerden kapot werd geschoten.

De kapel kreeg tevens een schilderbeurt, nieuwe kozijnen met glas-in-lood ramen en twee nieuwe beelden. De inzegening is om 11.00 uur. Vervolgens wordt door Alfred Zoon uit Capelle aan de IJssel een herinneringsplaquette onthuld. Ook harmonie De Vriendenkring en het Sint Antoniusgilde zijn van de partij.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee