Dier van de week: Perzische Langhaar Doortje is een schoonheid, maar is niet graag alleen

Doortje. 

Doortje. © Dierenbeschermingscentrum Limburg

Born -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen dieren in het zonnetje. Deze week is dat de tien jaar oude Doortje.

Redactie

Wie is Doortje en wat doet ze in het asiel?

„Doortje is een Perzische Langhaar met een prachtig mooi langharig vachtje. Ze is in het bezit van een stamboom en eist alle aandacht van haar baas op. Het liefst ligt ze uren achter elkaar bij je op schoot. Beetje samen tv kijken, kroelen en af en toe lekker snacken met de baas; blijer kun je haar niet maken! Doortje wil de aandacht van haar baas niet delen. Ze is ook naar het asiel gebracht omdat ze té jaloers reageerde op de andere kat des huizes.”

Heeft zij aandachtspunten?

„Alleen thuis zijn is niet zo haar ding, dat is immers niet gezellig. We zijn daarom op zoek naar een baas die veel thuis is en waar geen andere huisdieren wonen. Doortje kan prima geplaatst worden bij een gezin met kinderen. Ze is niet gewend om naar buiten te gaan en kan daarom ook goed aarden bij mensen zonder tuin of balkon.”

Waar moet haar nieuwe baasje verder op letten?

„Persjes als Doortje zijn prachtig om te zien, maar vragen wel veel verzorging. Zo moeten haar ogen en de neus regelmatig schoongemaakt worden en is het kammen van haar vacht noodzakelijk. Doortje vindt dit allemaal prima en staat dit zonder problemen toe.”

Zoek jij een echt gezelligheidsdier en draai je je hand niet om voor een regelmatige kambeurt? Maak dan kennis met Doortje. Stuur Hiervoor stuur je een mail naar limburg@dierenbescherming.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee