Tegenvaller bij rentree Serena Williams (40): voorbereiding op Wimbledon valt in duigen door blessure dubbelpartner

Print
Tegenvaller bij rentree Serena Williams (40): voorbereiding op Wimbledon valt in duigen door blessure dubbelpartner

Serena Williams met Ons Jabeur.  Afbeelding: ANP / AFP

Serena Williams zal in voorbereiding op Wimbledon niet meer in actie komen.

De Amerikaanse maakte in het dubbeltoernooi van Eastbourne deze week haar rentree na een jaar afwezigheid wegens blessureleed. Nu moest haar dubbelpartner Ons Jabeur zich vanwege een knieblessure terugtrekken. Met de Tunesische had Williams inmiddels de halve finales bereikt.

Williams (40) gaat in het enkelspel op Wimbledon vanaf maandag op jacht naar haar 24ste grandslamtitel, maar heeft dit jaar pas twee officiële partijen gespeeld. Dat was ook nog in het dubbelspel, waarin ze met Jabeur woensdag nog te sterk was voor de Japanse Shuko Aoyama en Chan Hao-ching uit Taiwan.

Williams haakte vorig jaar op Wimbledon in de eerste ronde af met een enkelblessure. Daarna meldde ze zich ook af voor de Olympische Spelen. Vanwege een hamstringblessure liet ze ook de US Open aan zich voorbijgaan. Voor Wimbledon, het toernooi dat ze zeven keer won, kreeg Williams een wildcard. In Eastbourne wilde ze ritme opdoen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee