Duitse dataspecialist kiest voor vestiging op Brightlands Smart Services Campus Heerlen

Print
Duitse dataspecialist kiest voor vestiging op Brightlands Smart Services Campus Heerlen

Sybren Raaijmakers (Northern Data), Pieter Bessems (Campus Huisvesting) en Astrid Boeijen (Brightlands Smart Services Campus).  Afbeelding: Brightlands

Heerlen -

Komende zomer opent Northern Data een lab op Brightlands Smart Services Campus te Heerlen. Northern Data is een Duitse beursgenoteerde start-up gespecialiseerd in High-Performance Computing (HPC). Dit is het op hoge snelheid verwerken van data plus het verwerken van complexe berekeningen.

Het bedrijf heeft meer dan 200 werknemers in zeven landen en beschikt over duurzame datacenters in Europa, Canada en de VS. Het Northern Data HPC lab is toegankelijk voor alle Brightlands community-leden en kan persoonlijke ondersteuning bieden om bedrijven te helpen groeien. Het helpt bij het snel bouwen van digitale oplossingen en schaalbare slimme diensten. Ter vergelijk: een reguliere computer kan miljarden berekeningen per seconde uitvoeren, een HPC-oplossing slaagt erin om biljarden berekeningen per seconde te doen. Dit biedt bedrijven het voordeel om hun taken vele malen sneller uit te voeren.

Menselijke interactie

„We zijn erg blij met de komst van Northern Data naar onze campus”, zegt Astrid Boeijen, CEO van Brightlands Smart Services Campus. „Het Brightlands ecosysteem is voortdurend in ontwikkeling; er komen steeds nieuwe campusbewoners bij, van grote bedrijven tot start-ups.” Sybren Raaijmakers, verantwoordelijk voor Cloud Services bij Northern Data voegt daaraan toe: „Alle wereldwijd bestaande digitale bedrijven zijn het resultaat van menselijke interactie en persoonlijke, analoge samenwerking. Wij zijn ervan overtuigd dat onze nauwe samenwerking binnen deze innovatieve regio de sleutel is om een tegenwicht te bieden aan Amerikaanse digitale bedrijven.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee