Celstraf geëist tegen Mario Cipollini wegens mishandeling en bedreiging ex-vriendin

Print
Celstraf geëist tegen Mario Cipollini wegens mishandeling en bedreiging ex-vriendin

Afbeelding: De Telegraaf

De openbare aanklager in het Italiaanse Lucca eist 2,5 jaar celstraf voor voormalig wereldkampioen wielrennen Mario Cipollini (55) voor bedreigingen en fysiek geweld tegen zijn ex-vrouw.

De Italiaanse sportkrant La Gazetta dello Sport schrijft dat de officier van justitie van Lucca twee jaar eist voor verwondingen en bedreigingen van zijn voormalige vriendin en nog eens zes maanden voor bedreigingen aan het adres van haar huidige partner, de ex-voetballer Silvio Giusti. Zowel zijn ex, als de nieuwe vriend, als haar broer dienden een klacht in.

Cipollini heeft de beschuldigingen altijd tegengesproken. Hij ontkent dat hij geweld tegen zijn voormalige partner gebruikte en dat hij een pistool op haar zou gericht hebben, zoals de andere partij beweert. De openbare aanklager sprak over „handelingen die de lichamelijke en geestelijke integriteit schaden.”

De feiten zouden hebben plaatsgevonden op 6 januari 2017, toen de vrouw aan het werk was in een sportschool. „Hij greep me bij de nek en sloeg me met mijn hoofd tegen de muur.” De advocaat van zijn ex eist ook een schadevergoeding van 80.000 euro.

De volgende hoorzitting is op 13 juli. Dan komt ter verdediging de ex-topsprinter aan de beurt.