Greune Mèrt in en rond de Mèrthal in Horst met tips over verduurzamen van meer dan vijftig bedrijven

Print
Greune Mèrt in en rond de Mèrthal in Horst met tips over verduurzamen van meer dan vijftig bedrijven

De eerste editie in 2019 trok enkele duizenden bezoekers.  Afbeelding: gemeente Horst aan de Maas

Horst -

Energiebesparing, duurzaam vervoer, zonnepanelen, warmtepompen, regenwateropvang, duurzame voeding en subsidies. Dat en meer komt zondag 26 juni aan bod op de Greune Mèrt in Horst.

Zo’n vijftig bedrijven en organisaties doen mee aan de duurzaamheidsmarkt in de Mèrthal waarmee de gemeente Horst aan de Maas haar inwoners onder het motto ‘Wij gaan groen!’ wil inspireren en helpen om te verduurzamen en zo energie en brandstof te besparen. De eerste editie van de Greune Mèrt in 2019 trok enkele duizenden bezoekers. De gemeente verwacht ook deze keer veel publiek, mede door de koopzondag in het centrum van Horst.

Tussen 11.00 en 17.00 uur kunnen bezoekers zich laten informeren over isoleren en zelf energie opwekken, elektrische auto’s, recycling, het aardgasvrij maken van de woning, groene tuinen en subsidiemogelijkheden vanuit de overheid voor duurzame aankopen.

Duurzaam Meterik geeft tips bij de keuze van de juiste zonnepanelen, er ligt een parcours waarop met een e-bike kan worden gefietst en vrijwilligers van het Repair Café laten zien hoe defecte apparaten een tweede kans krijgen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee